Friday, November 14, 2014

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

Objective types of Q & Ans for Banking Exam
31. The average age of 35 students in a class is 16 years. The average age of 21 students is 14. What is the averahe age of remaining 14 students?
a) 15 years
b) 17 years
c) 18 years
d) 19 years

32. 16 childrens to be devided into two groups A and B OF 10 and 6 childrens. The average percent marks obtained the children of group A is 75 and the average percent marks obtained all the 16 childrens is 76. What is the average percent marks of group B is?
a) 771/3
b) 772/3
c) 781/3
d) 782/3

33. The average score of the cricketer for 10 matches in 38.9 runs. If the average score of the first six matches is 42, then find the average for the best four last matches.
a) 33.25
b) 33.5
c) 34.25
d) 35

34. The average of six numbers is 3.95. The average of two of them is 3.4, while the average of the other two is two is 3.85. What is the average of the remaining two numbers?
a) 4.5
b) 4.6
c) 4.7
d) 4.8

35. The batting average if 40 innings of the cricket player is 50 runs. His highest score is exceeds his lowest score by 172 runs. If these two innings are excluded, the average of the remaining 38 innings is 48 runs. The highest score of the player is:
a) 165 runs
b) 170 runs
c) 172 runs
d) 174 runs

36. The average price of 10 books is Rs.12 while the average price of Rs. 8 of these books is Rs. 11.75. Of the remaining two books, if the price of one book if 60% more than the price of the other, what is the price of the each of these two books?
a) Rs.5, Rs.7.50
b) Rs.8, Rs.12
c) Rs.10, Rs.16
d) Rs.12, Rs.16

37. The average of runs of cricket player of 10 innings was 32. How many runs must he make in his next innings so as to increase his average of runs by 4?
a) 2
b) 4
c) 70
d) 76

38. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consicutive months. How much sale must he have in the sixth mont so that he gets an average sale of Rs. 6500?
a) Rs. 4991
b) Rs. 5991
c) Rs. 6001
d) Rs. 6991

39. Acompany produces on an average 4000 items per month fo the first three months. How many items it must produce on an average per month over the next 9 month,to average 4375 items per month over the whole?
a) 4500
b) 4600
c) 4680
d) 4710

40. In the first 10 overs on the cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
a) 6.5
b) 6.25
c) 6.75
d) 7

31. d
32. b
33. c
34. b
35. d
36. c
37. d
38. a
39. a
40. a

No comments:

Post a Comment

Popular Posts