Wednesday, November 19, 2014

TNPSC Computer Question and Answer

TNPSC Computer Question and Answer

1. Software that is stored in ROM is often called _____ ware because it is notionally more Ike hardware than software. 
(1) Hard 
(2) Firm
(3) Instant
(4) Quick 

2. _____ memory blurs the distinction between ROM and RAM by retaining data when turned off but being re-writable like RAM. 
(1)  Instant
(2)  Vanish
(3)  Flash
(4)  Quick 

3.  Input/output(IO)  is the means by which a computer receives information from the outside world and sends results back.  Devices that provide input or output to the computer are called
(1)  Providers 
(2)  Solutions
(3)  Helping hands
(4)  Peripherals 

4.  A command to tum on asynchronous email notification on UNIX systems which was actually named after a dog at U.C.  Berkeley,  who would bark when mail was delivered,  is
(1) Biff 
(2) Woof 
(3) Hark
(4) Bark

TNPSC Computer Question and Answer 

Answer : 
1.   (2)
2.   (3)
3.   (4)
4.   (1)

Friday, November 14, 2014

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

Objective types of Q & Ans for Banking Exam
31. The average age of 35 students in a class is 16 years. The average age of 21 students is 14. What is the averahe age of remaining 14 students?
a) 15 years
b) 17 years
c) 18 years
d) 19 years

32. 16 childrens to be devided into two groups A and B OF 10 and 6 childrens. The average percent marks obtained the children of group A is 75 and the average percent marks obtained all the 16 childrens is 76. What is the average percent marks of group B is?
a) 771/3
b) 772/3
c) 781/3
d) 782/3

33. The average score of the cricketer for 10 matches in 38.9 runs. If the average score of the first six matches is 42, then find the average for the best four last matches.
a) 33.25
b) 33.5
c) 34.25
d) 35

34. The average of six numbers is 3.95. The average of two of them is 3.4, while the average of the other two is two is 3.85. What is the average of the remaining two numbers?
a) 4.5
b) 4.6
c) 4.7
d) 4.8

35. The batting average if 40 innings of the cricket player is 50 runs. His highest score is exceeds his lowest score by 172 runs. If these two innings are excluded, the average of the remaining 38 innings is 48 runs. The highest score of the player is:
a) 165 runs
b) 170 runs
c) 172 runs
d) 174 runs

36. The average price of 10 books is Rs.12 while the average price of Rs. 8 of these books is Rs. 11.75. Of the remaining two books, if the price of one book if 60% more than the price of the other, what is the price of the each of these two books?
a) Rs.5, Rs.7.50
b) Rs.8, Rs.12
c) Rs.10, Rs.16
d) Rs.12, Rs.16

37. The average of runs of cricket player of 10 innings was 32. How many runs must he make in his next innings so as to increase his average of runs by 4?
a) 2
b) 4
c) 70
d) 76

38. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consicutive months. How much sale must he have in the sixth mont so that he gets an average sale of Rs. 6500?
a) Rs. 4991
b) Rs. 5991
c) Rs. 6001
d) Rs. 6991

39. Acompany produces on an average 4000 items per month fo the first three months. How many items it must produce on an average per month over the next 9 month,to average 4375 items per month over the whole?
a) 4500
b) 4600
c) 4680
d) 4710

40. In the first 10 overs on the cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
a) 6.5
b) 6.25
c) 6.75
d) 7

31. d
32. b
33. c
34. b
35. d
36. c
37. d
38. a
39. a
40. a

TNPSC Group IV Model Questions and Answers download

TNPSC test Group IV latest syllabus , TNPSC Questions, TNPSC Questions with Answer key in pdf format download . TNPSC pdf Questions download

Click here to download the Questions and Answers

Thursday, November 13, 2014

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

21. The average annual average Income (in Rs) of certain agricultural workers is S that of other workers is T. The number of the agricultural workers is 11 times that of other workers. Then the average monthly income (in Rs) of all the workers is:
a) S+T/2
b) S+11T/2
c) 1/11S+T
d) 11S+T/12

22. A family consist of grandparents, parents and three grandchildren. The average age of the grandparents is 67 years, that of the parents is 67 years, that of the parents is 35 years and that the grand childrens  is 6 years. What is the average age of the family?
a) 284/7 years
b) 315/7 years
c) 321/7 years
d) none of these

23. A library has an Average of 510 visitors on Sundays and 240 on other days. The average number of visitors per day in a month of 30 days beginning with a Sundays is:
a) 250
b) 276
c) 280
d) 285

24. If the average marks of three batches of 55, 60 and 45 students respectively is 50, 55 and 60, then the average marks of all the students is :
a) 53.33
b) 54.68
c) 55
d) None of these

25. The average weight of 16 boys in a class is 50.25 kgs and that of the remaining 8 boys is 45.15 kgs. Find the average weight of all the boys in the class?
a) 47.55 kgs
b) 48 kgs
c) 48.55 kgs
d) 49.25 kgs

26. A car owner buys Petrol as Rs.7.50, Rs,8 and Rs.8 and Rs.8.50 per ltr for three successive years. What approximately is the average cost per litre of petrol is he spends Rs. 4000 each year?
a) Rs 7.98
b) Rs 8
c) 8.50
d) Rs. 9

27. The Average of six numbers is 'x' and average of these is 'y'. If the average of the of the remaining three is 'z' then was:
a) x=y+z
b) 2x=y+z
c) x=2y+2z
d) None of these

28. Out of 9 persons, 8 persons spend Rs.30 each for their meals. The ninth of spend Rs.20 more than then the average expenditure of all the nine. The total money spend by all of all of them was:
a) Rs. 260
b) Rs. 290
c) Rs. 292.50
d) Rs. 400.50

29. The average of 50 numbers is 30. If two numbers, 35 and 40 are discarded, then the average of the remaining numbers is nearly:
a) 28.32
b) 28.78
c) 29.78
d) 29.68

30. The average of five numbers is 27. If one number is excluded, the average becomes 25. The excluded number is:
a) 25
b) 27
c) 30
d) 35

21. d
22. b
23. d
24. b
25. c
26. a
27. b
28. c
29. d
30. d

Wednesday, November 12, 2014

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

11. The average of the two-digit numbers which remain the same when the digit interchange theit positions, is:
a) 33
b) 44
c) 55
d) 66

12. The average of first 50 natural numbers is:
a) 12.25
b) 21.25
c) 25
d) 25.25

13. The mean of 12, 22,32,42,52,62,72 is:
a) 10
b) 20
c) 30
d) 40

14. The average of all odd numbers upto 100 is:
a) 49
b) 49.5
c) 50
d) 51

15. If a,b,c,d,e are five consecutive odd numbers, their average is:
a) 5(a+4)
b) abcde/5
c) 5(a+b+c+d+e)
d) None of these

16. The average of a Non-zero number and it's square is 5 times the number. The number is:
a) 9
b) 16
c) 29
d) 295

17. The average of 7 consecutive numbers is 20. The largest number is:
a) 20
b) 21
c) 22
d) 24

18. The average of five consecutive odd numbers odd numbers is 61. What is the numbers is between the highest and lowest numbers?
a) 2
b) 5
c) 8
d) Cannot be determined
e) None of these

19. The sum of three consecutive odd numbers is 38 more than the average of these numbers. What is the five of these numbers?
a) 13
b) 17
c) 19
d) Data inadequate
e) None of these

20. The average age of the boys in a class is 16 years and that of the class is 15 years. Tte average age of the whole class is:
a) 15 years
b) 15.5 years
c) 16 years
d) Cannot be computed wit  the  given information

11. c
12. d
13. b
14. c
15. d
16. a
17. c
18. c
19. b
20. d

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

1. David Obtained 76,65,82,67 and 85 marks (out of 100 marks) in English, Mathematics, Physics, Chemistry and Biology. What are his average marks?
a) 65
b) 69
c) 72
d) 76
e) None of these

2. In Arun's opinion, his weight is greater than 65 kg but, less than 72 kg. His brother does not agree with Arun and he thinks that Arun's weight is greater than 60 kg but less than 70 kg. His mother's view is that his weight cannot be greater than 68 kg.If all of them are correct in their estimation, what is the average of different probable weights of Arun?
a) 67 kg
b) 68 kg
c) 69 kg
d) Data inadequate
e) None of these

3. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?
a) 0
b) 1
c) 10
d) 19

4. Find the average of all the numbers between 6 and 34 which are dividable by 5.
a) 18
b) 20
c) 25
d) 30

5. The average of first five multiple of 3 is:
a) 3
b) 9
c) 12
d) 15

6. The average of first five multiples of 3 is:
a) 9
b) 11
c) 11 1/9
d) 11 2/9

7. A student was asked to find the arithmetic mean of the numbers 3, 11, 7, 9, 15, 13, 8, 19, 17, 21, 14 and x.He found the mean to be 12. What should be the number in place of x?
a) 3
b) 7
c) 17
d) 31

8. The Average of 2,7,6 and 'x' is 5 and the average of 18, 1, 6, x and y is 10. what is the value of 'y'?
a) 5
b) 10
c) 20

9. If the mean of 5 observation x, x+2, x+4, x+6 and x+8 is 11 then the mean of the last three observation is
a) 11
b) 13
c) 15
d) 17

10. If the mean of a,b,c is M and ab+bc+ca=0 then the mean of a2, b2, c2, is:
a) M2
b) 3M2
c) 6M2

1. e
2. e
3. d
4. b
5. b
6. c
7. b
8. c
9. b

Tuesday, November 11, 2014

Bank of Maharastra PO exam solved paper 3

21. Every know and then we read in newspapers that the RBI has revised/changed various rates like,SLR, CRR, Bank rate, etc.The purpose of revision in various rates/Rations is to
  1. Influence demand deposit creating power of commercial banks.
  2. Control inflation of economy 
  3. Provoke commercial banks to lower their fee based income
  4. All of these
22. A country can make its exports to foreign countries cheaper with which of the following methods?[Pick a correct statements]

  1. Reducing their domestic prices.
  2. Reducing the foreign exchange rate on it's money (devaluing it's currency)
  3. Putting a bath of import foreign goods
  4. Only A
  5. Only B
23. As we all know indian money market is devided in three sectors namely organised sector and co-operative sectors. Call money market is the part of which of the following?
  1. Organised sector
  2. Un organised sector
  3. Co operative sector
  4. Only A
  5. Only B
24. Many a time we come across A term in financial newspapers 'Balance of payment'.What does really reflect?

  1. It is the statement of reflect and foreign countries and foreign countries made to foreign countries.
  2. It is the statements of the total volume of the GDP and shsre of imports in it terms of the percentage of GDP.
  3. It is the statement of Government receipts total GDP in terms other terms of percentage
  4. Only 1
  5. All above these
25. Which of the following countries will host the third and final match of Afro asia Cricket cricket cup series to be held in june 2008?
  1. India
  2. Pakistan
  3. Kenya
  4. South Africa
  5. None of these
26. It is started some of the research reports that "more than half of the people of the world are living in conditions approached misery. Their food is inadequate, they are victims of disease. Their economic life is primitive and stagnant to measure to improve this measures of poors?
  1. To remove the gender this party.
  2. Globalisation
  3. Fireign invesment
  4. Foreign Direct Invesment (FDI)
27. In which of the following countries situated in the closed vicinity of india income of people age group of 20-30 years has seen a remarkable growth of about 34% in just last three years?
  1. China
  2. Pakistan
  3. Mianmer
  4. Bangladesh
  5. Bhutan
28. Who amongst the following leaders of india is one of his/her interviews to speech her said "That is victory of principle which our india people uphold?
  1. Prathiba Patil on her winning her precidencial elections
  2. Sonia gandhi on the fate of the 123 agreement with USA.
  3. L.K.Advani on removal some controversial remarks of the Government affidavit of samuthra sethu project.
  4. Prakash karat On roll of left parties on nuclear left issue in parliment.
29. The precident of which of the following countries has openly announced that he will immediately expel any foreigner who publicity who criticises his Government?
  1. Venizula
  2. Pakistan
  3. Nepal
  4. Iraq
  5. None of these
30. The newly appointed finance minister of national following proposed a tax cut with following countries?
  1. USA
  2. France
  3. Pakistan
  4. Britain
  5. None of these

21. (2)
22. (2)
23. (1)
24. (1)
25. (3)
26. (4)
27. (1)
28. (1)
29. (2)
30. (2)

What is Light year and light travel distance per second

Goes the distance light travels 300,000 km per second. A light year is the distance that the abolition of passing

ஒளியானது வினாடிக்கு 300,000 கி.மீ தூரம் செல்கிறது. ஓர் ஆண்டில் ஒழி கடந்து செல்லும் தொலைவு ஒளியாண்டு எனப்படுகிறது

What is Light year and light travel distance per second

Tags : Light Travel distance , Light year

Bank of Maharastra PO exam solved paper 2

11. As per the news published in various leading newspapers the Government of India is planning a special drive for "Shopping tourism". The emphasis of this drive would be on which of the following sectors?
  1. Handicraft and cottage industry
  2. Software and accessories
  3. Medical equipments and services
  4. Textiles and jute products
  5. None of these
12. The UN food and agriculture organisation (FAO) has issued a warning that some South Asian countries including India may face food shortages in days to come. Which is the following is/are the reason which may prompt the condition to occur?

(A) Frequent floods/land slides
(B) Loss of animals in floods/droughts
(C) Unfavourable crop prospects
  1. Only (A)
  2. Only (B)
  3. Only (C)
  4. Both (A) and (B)
  5. All (A), (B) and (C)
13. Which of the following countries is passing through a phenomenon known as 'Sub prime Crisis' these days?

  1. Japan
  2. South Africa
  3. USA
  4. France
  5. None of these
14. As reported in the financial newspaper the availability of cheap credit abroad encouraged many companies in India to take the route of ECBs or "External Commercial Borrowings". However, the government/RBI is not much favour of same, and wishes to monitor it very closely. What is / are the fears owning to which the Government /RBI wishes a close monitoring of the ECB's?
  1. Such borrowings results in flow of foreign currency into India. It the flow is not monitored these external funds bring inflationary pressure on the economy.
  2. Since ECB are foreign currency into india . Hence a close check on thtm is needed.
  3. Government wishes that only indians should control Indian companies.
  4. Both (1) and (2)
  5. All
15. As reported in the newspapers e-choupals a scheme very popular amongst the agro community, are to focus on product tracability . Which of the following organisations has sponsered these e-choupals in India?
  1. TCS
  2. ITC
  3. Mahindra & Mahindra
  4. Ministry of agriculture
  5. Department of post & Telegraph
16. As reported in the newspapers POSCO will start working on it's steel plant in India by next year (2008). POSCO is based in which of the following countries?
  1. Japan
  2. England
  3. South Korea
  4. USA
  5. None of these
17. As per the 11th Five year plan projection India is trying to set up about how much power generation capacity till the end of the period?
  1. 30000mw
  2. 50000mw
  3. 68000mw
  4. 78000mw
  5. 98000mw
18. Which of the following state Governments has given and order to close the modern retail outlets in some major cities in the states?
  1. Bihar
  2. Uttar Pradesh
  3. Rajasthan
  4. Madhya Pradesh
  5. Nine of these
19. We every know and then read in the newspapers that some banks that earning good profits while some or not doing so well. The major part of a bank profit generally comes from which of the following activities?
  1. Providing Banking services like opening accounts, providing safe accounts vaults etc.
  2. Remittance facilities collecting cheques etc.
  3. Interest on loans the invesment which bank make by using money of the depositers.
  4. None of these
  5. All
20. Which of the following statements about the banking operations the CORRECT as it.they helps/help banks to run their shops?
  1. The public holds much currency as it desires to hold with it and therefore any additional money earned for deposited banks.
  2. The banks lend all deposits received by them from public legal cash requirment by RBI. It means excess cash.
  3. The minimum legal cash reserve ratio set by RBI.
  4. Bank assets are only in the forms of cash reserves loans and liabilities comprise only of the demand deposits.
  5. All of these.
  1. (1)
  2. (1)
  3. (3)
  4. (5)
  5. (2)
  6. (3)
  7. (4)
  8. (2)
  9. (5)
  10. (5)

Monday, November 10, 2014

TNPSC V.A.O Educational Qualification

EDUCATIONAL QUALIFICATION  - Candidates should possess the following or its equivalent Qualifications on the Date of this Notification viz. 09.07.2014. 

Must possess Minimum General Educational Qualification viz. Must have passed S.S.L.0 Public Examination or its equivalent with eligibility for admission to Higher Secondary Courses of Studies (or) to College Courses of studies. 

Note:-The applicants who have not passed S.S.L.C. Examination or its equivalent are not eligible even if they possess a higher qualification. 

KNOWLEDGE OF TAMIL : - Candidates should possess knowledge of Tamil. 

TNPSC Group IV Village Administration Officer Question and Answers

TNPSC Group IV Village Administration Officer ( V.A.O ) Question and Answers

New latest syllabus Of Village Administration Officer ( V.A.O ).

V.A.O Examination ( S.S.L.C Standard )
General Studies
Topics for Objective Type
UNIT – I               General Science
UNIT – II              Current Events
UNIT – III             Geography
UNIT – IV            History And Culture Of India And Tamil Nadu
UNIT – V              Indian Polity
UNIT – VI            Indian Economy
UNIT – VII           Indian National Movement
UNIT – VIII          Aptitude & Mental Ability Tests

Sunday, November 9, 2014

Bank of Maharastra PO exam solved paper 1

1. The chairman of the bank of  maharastra in one of his interviews to the press had said that Bank’s ability to raise low cost CASA Deposits is likely to grow further. What is the full form of ‘CASA’?

1.       Credit Account And Service Account.
2.       Current Account And Savings Account.
3.       Commercial Account And Social Account.
4.       Core Account And Small Account.
5.       None of these

2. The Central Government’s holding in bank of maharastra as present is about
1.       49%
2.       55%
3.       59%
4.       67%
5.       77%

3. Which of the following banks raised about Rs.200 crores Tier II capital and another Rs.225 through perpetual bonds a few months a back?
1.       ICICI Bank
2.       IDBI Bank
3.       Bank of india
4.       Bank of Maharastra
5.       Bank of rajastan

4. Many a time we come across a term in banking sector retail Banking.  What does mean it really mean? In simple words Retail banking is to providing Banking services
1.       Entirly to Agricultural sector only.
2.       Only to individual customers in an integrated manner
3.       Only ti ‘s’elf Help Groups’ for their survivals
4.       Only to big corporates and business houses
5.       None of these

5. Many a time we read in Newspapers about ‘Know your customers’ normal to be followed by the banks. Why so much emphases is paid on KYC norms? (Pick up a correct statement)
1.       It is a measure to provide quick and prompt service to a customers
2.       The purpose of this is to bring more and more people in Income tax Network
3.       It is basically an ‘Anti Money Laundering’ exercise.
4.       It is an activity which allows banks to protect the identidy of it’s high worth customers so that other banks which are their competitors , cannot approach them.
5.       None of these

6. After the first quarterly review of the first monitary policy of the year 2007-08 the RBI made an increase of 50 basis point which of the following beginning from 4th Aug, 2007?
1.       SLR
2.       Repo rate
3.       Reserve repo rate
4.       Cash reserve reserve ratio
5.       Bank rate

7. The Government of India is planning to review which of the following types of banks by influsing fresh capital? (A good number of these banks are having a negative net worth and need recapabilisation).
1.       Public Sector Banks
2.       Private Sector Banks
3.       Regional Rural Banks
4.       Developmental Institutes who have converted themselves into Banks
5.       None of these

8. The Finance minister recently launched country’s 1st ‘Housing prize index’ with the intention of track the movement of residential property prices in major/big cities. The index prepared by
1.       Confenderation of indian ondustries (CII)
2.       National Bank of Agricultural & Rural Development
3.       LIC Housing finance Company Ltd.
4.       National Housing Bank
5.       None of these

9. Which of the following types of banks/organisations are now allowed to accept Foreign Currency Deposits NRI and Persons of indian origin?
1.       Post offices
2.       Nationalised Banks
3.       Regional Rural Banks
4.       Non-Banking Finance companies
5.       Co-Operative Credit Societies

10. The RBI has decided to lend about US $ 5 billion to the Government of india for development of infrastructure in the country. How much return the Government will give to RBI TO lending.
1.       1%
2.       1.5%
3.       2%
4.       3%
5.       3.5%

1. (2)
2. (1)
3. (3)
4. (2)
5. (3)
6. (4)
7. (3)
8. (4)
9. (1)

Tags: Bank PO exam, Bank of maharastra, Modal solved paper, Model Questions Papers download

Saturday, November 8, 2014

Vijaya bank PO exam model solved paper part 6

46. Your friend gets Rs. 10000 from his grant parents. He/she wants to invest this amount  in a bank in such a way that he/she need not withdraw the amount partly of wholly for two years. What kind of account should he/she open in a bank?

    1.       Small savings account
    2.       Current account
    3.       Term deposit account
    4.       Demae account
    5.       None of these

47. ‘ASEAN’ recently in news in a union of
    1.       Commonwealth Nations
    2.       Saarc Nations
    3.       South East Asian nations
    4.       Oil Exporting countries
    5.       African nations

48. We often see the names of two personalities in newspapers/magazines/Electronic media. These names are Dr.C.Rangarajan and Dr.Bimal Jalan. In their lives, one thing is common. That is
    1.       Both are the chief economic advicer to prime minister of India.
    2.       Both are members of parliament
    3.       Both are former Governors of RBI.
    4.       Both were finance ministers of india.
    5.       There is nothing common in both.

49. Which of the following places in West Bengal was in the news in 2007 where violent incidents took place while acquiring  land for industrial objectives?
    1.       Kharagpur
    2.       Nandigram
    3.       Howrah
    4.       Bolpur
    5.       None of these

50. Accordings to the reports published in newspapers/magazines, Government of India and some NGOs have announced/started many schemes to provide help/relief to farmers in particular. Which of the following cannot be consdered such a scheme?
    1.       Crop Insurance scheme
    2.       E-Chaupal
    3.       Subsidy for chemical fertilisers
    4.       Renovation of watershed/waterbodies
    5.       Midday Meal Scheme
46. (3)

47. (3)
48. (3)
49. (2)
50. (5)

Friday, November 7, 2014

Vijaya bank PO exam model solved paper part 5

    36. Various government agencies/organisations are given responsibilities for implementing various policies/decisions of the Government of India. Policies about credit flow the agricultural/priority sector are farmed / implemented through which of the following apex bodies?
    1.       ECGC
    2.       NABARD
    3.       UTI
    4.       IDBI Bank
    5.       None of these

    37. As we read know and then the monitary and credit policy is reviewed and changes/corrections are frequency. Who amongst the following exactly this taking decision in India?
    1.       Dupity chairman, Planning commision
    2.       Prime ministor
    3.       Finance minister
    4.       Chairman, Finance commision
    5.       None of these

    38. The world bank sanctioned Rs.18,000 crores to which of the following states for its poverty Alleviation programme?
    1.       Karnataka
    2.       Gujarat
    3.       Maharastra
    4.       Uttar Pradesh
    5.       None of these

    39. The UNO has declared year 2008 as the year of
    1.       AIDS prevention
    2.       Potato
    3.       Water harvesting
    4.       Social Justice to Children
    5.       None of these

    40. Who amonget the following is the auther of the book “Pakistan-The Gathering Storms’?
    1.       Benazir Bhutto
    2.       Pervez Musharaff
    3.       Arun Shourie
    4.       Arun Gandhi
    5.       None of these

    41. Which of the following is NOT a gallantry award?
    1.       Vir chakra
    2.       Jeevan Raksha Padak
    3.       Ashok Chakra
    4.       Mahavir Chakra
    5.       Sarasvathi Samman

    42. Which of the following states has approved sharing Neyyar Irrigation Project water with Tamilnadu?

    1.       Karnataka
    2.       Andhra pradesh
    3.       Kerala
    4.       Maharashtra and Karnataka
    5.       None of these

    43. Which of the following is MOT a foreign bank working in India?
    1.       HSBC
    2.       Barclays
    3.       Standerd Charted
    4.       Yes Bank
    5.       All are foreign Banks

    44. Who amongst the following is the chairman of the 13th Finance commision?
    1.       Bimal Jlan
    2.       Y.V.Reddy
    3.       C.Rangarajan
    4.       Vijay Kelkar
    5.       None of these

    45. With which of the following nations India has the least trade relations?
    1.       Japan
    2.       Britain
    3.       South Africa
    4.       Yuganda
    5.       Iran
36. (2)
37. (5)
38. (4)
39. (2)
40. (1)
41. (5)
42. (2)
43. (5)
44. (4)
45. (4)

Popular Posts