Thursday, November 13, 2014

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

Objective types of Q & Ans for Banking Exam

21. The average annual average Income (in Rs) of certain agricultural workers is S that of other workers is T. The number of the agricultural workers is 11 times that of other workers. Then the average monthly income (in Rs) of all the workers is:
a) S+T/2
b) S+11T/2
c) 1/11S+T
d) 11S+T/12

22. A family consist of grandparents, parents and three grandchildren. The average age of the grandparents is 67 years, that of the parents is 67 years, that of the parents is 35 years and that the grand childrens  is 6 years. What is the average age of the family?
a) 284/7 years
b) 315/7 years
c) 321/7 years
d) none of these

23. A library has an Average of 510 visitors on Sundays and 240 on other days. The average number of visitors per day in a month of 30 days beginning with a Sundays is:
a) 250
b) 276
c) 280
d) 285

24. If the average marks of three batches of 55, 60 and 45 students respectively is 50, 55 and 60, then the average marks of all the students is :
a) 53.33
b) 54.68
c) 55
d) None of these

25. The average weight of 16 boys in a class is 50.25 kgs and that of the remaining 8 boys is 45.15 kgs. Find the average weight of all the boys in the class?
a) 47.55 kgs
b) 48 kgs
c) 48.55 kgs
d) 49.25 kgs

26. A car owner buys Petrol as Rs.7.50, Rs,8 and Rs.8 and Rs.8.50 per ltr for three successive years. What approximately is the average cost per litre of petrol is he spends Rs. 4000 each year?
a) Rs 7.98
b) Rs 8
c) 8.50
d) Rs. 9

27. The Average of six numbers is 'x' and average of these is 'y'. If the average of the of the remaining three is 'z' then was:
a) x=y+z
b) 2x=y+z
c) x=2y+2z
d) None of these

28. Out of 9 persons, 8 persons spend Rs.30 each for their meals. The ninth of spend Rs.20 more than then the average expenditure of all the nine. The total money spend by all of all of them was:
a) Rs. 260
b) Rs. 290
c) Rs. 292.50
d) Rs. 400.50

29. The average of 50 numbers is 30. If two numbers, 35 and 40 are discarded, then the average of the remaining numbers is nearly:
a) 28.32
b) 28.78
c) 29.78
d) 29.68

30. The average of five numbers is 27. If one number is excluded, the average becomes 25. The excluded number is:
a) 25
b) 27
c) 30
d) 35

21. d
22. b
23. d
24. b
25. c
26. a
27. b
28. c
29. d
30. d

No comments:

Post a Comment

Popular Posts